Yontec’er Mimoun: Als je je 100% goed voelt in je job, gaat alles volgens mij vanzelf.

Wat Yontec zo straf maakt? Alle knappe koppen en vernuftige vingers die dagelijks indruk maken bij onze klanten. Mimoun is zo iemand. Deze 50-jarige Genkenaar werkt nu bijna vier jaar als onderhoudstechnieker elektriciteit en mechanica bij ons. Een job die hij met enorm veel goesting opneemt. Zo veel goesting dat zelfs de ploegbazen om hem vechten.

“Mimoun, ben je moslim?”

“Nochtans scheelde het niet veel of ik werkte niet bij Yontec. Omwille van rugproblemen moest ik stoppen bij mijn vorige werkgever. Na een paar sollicitaties kon ik zowel bij Yontec als ergens anders beginnen. Maar Yontec speelde veel korter op de bal en daar ben ik nog altijd blij om.”

“Ik kreeg meteen een goed gevoel toen ik er voor het eerst binnenstapte. Zo maakte ik al snel kennis met Davy Jonckers. Na een korte kennismaking vroeg hij me op de man af of ik moslim was. Ik keek even raar op. En toen zei hij Mimoun, de jaarlijkse barbecue komt er binnenkort aan. Moet ik halal eten voorzien voor jou en je gezin? Dat was echt een warme binnenkomer, iets wat ik nooit zal vergeten.”

Speech van de ploegbaas

De afgelopen jaren werkte Mimoun voor verschillende types klanten. Een fabrikant van chocolademachines, een cosmeticafirma, een bedrijf dat plastic flessen met shampoo vult… “Die afwisseling is interessant, maar ook uit uitdagend. Een nieuw bedrijf betekent namelijk ook een nieuwe ploegbaas, met een andere manier van omgaan.”

“Maar tot nu toe is dat altijd heel goed meegevallen. Toen mijn werk bij de chocoladefabriek erop zat, kwamen alle collega’s zelfs langs om me persoonlijk te bedanken. De ploegbaas kwam af met koffiekoeken en een speech. Een ploegbaas bij een ander bedrijf wilde me liefst houden tot hij op pensioen ging. En op een bepaald moment probeerde een klant me zelfs los te weken bij een andere klant (lacht).”

“Als ik me goed voel, is niets te veel”

“Hoe dat komt? Als je je 100% goed voelt in je job, gaat alles volgens mij vanzelf. Ik doe mijn job echt met plezier en probeer zo vaak mogelijk te lachen. Voor mij is niets te veel. Ik zou bij wijze van spreken zelfs een dag gratis komen werken.”

Volop in de verbouwingswerken

Welke straffe toeren haalt Mimoun buiten de werkuren uit? “Eerlijk gezegd kom ik de laatste tijd niet veel meer buiten. We zijn al anderhalf jaar zwaar aan het verbouwen thuis. Nieuwe muren, ramen, elektriciteit, een compleet nieuw bijgebouw oprichten… Daar kruipt enorm veel werk in. Als ik toch nog even kan ontspannen, dan zet ik meteen Discovery Channel op.”

Heb jij ook de Yontec-vibe?

Mimoun is een van de vele Yontec-collega’s die elke dag het verschil maken. Herken jij jezelf in zijn manier van werken? Doe nu de test en ontdek of jij de ideale aanwinst bent voor ons team. Of neem gerust contact met ons op voor meer vragen!

CV Uploaden