Yontec’er Mico: technieker met de Yontec vibe!

Dat evolueren bij Yontec enkel mogelijk is door dagelijks bij te leren, dat bewijst Mico. Meteen na zijn studies ging hij bij ons aan de slag als onderhoudstechnieker. Dat is op zich al straf, normaal vragen we bij Yontec vijf jaar ervaring. Uitzondering op de regel, Mico, leert nog steeds volop bij. En dat levert op. “Al kost het twaalf uur werk om een probleem op te lossen, de voldoening blijft even groot achteraf.”

Wisselen van werk, niet van baas

“Ik kwam eigenlijk heel toevallig in contact met Yontec. Tijdens mijn laatste jaar opleiding Industrieel Onderhoud liep ik stage bij een brouwerij in Bocholt. Tegelijkertijd was er ook een van hun onderhoudstechniekers aan het werk.”

“Hij vertelde me alles over Yontec. Ik geraakte meteen geïnteresseerd. Een van de zaken die me het meest overtuigde om te solliciteren, was het feit dat je onder één baas voor tal van bedrijven kan werken.”

Beter meten, is beter leren begrijpen

“Ik was dan ook heel blij toen ik hoorde dat ik bij Yontec mocht beginnen als elektromechanieker. Gezien mijn jonge leeftijd wist ik dat ik nog veel te leren had. Maar al snel merkte ik dat ik daar alle ruimte toe kreeg.”

“Zelf had ik al een bijkomende opleiding in motoren en sensoren gevolgd bij Syntra. Nu wil ik data van machines nog beter leren meten, elektriciteit nog beter leren lezen, PLC’ programmeren en storingen sneller oplossen. Daarom ben ik momenteel bezig met het behalen van mijn graduaatsdiploma Elektromechanische Systemen. Zo wil ik nog meer het verschil maken in de toekomst.”

Grote voldoening als mensen weer kunnen werken

Welke opdracht blijft na drie jaar nog altijd hangen bij Mico? “Elke storing die je oplost, geeft voldoening. Al duurt het twaalf uur vooraleer je het probleem vindt. Uiteindelijk moeten wij er vaak voor zorgen dat de mensen terug aan het werk kunnen.”

“Als ik toch één opdracht eruit moet kiezen? Bij een bedrijf dat onder meer afvalemmers produceert, mocht ik de oude sturing van een schottenpers vervangen door een volledig nieuw systeem met PLC’s en sensoren. Een grote, maar heel fijne uitdaging.”

Vakantie in Cuba, straf!

Onze Yontec’ers halen niet alle straffe toeren uit op de werkvloer. Wat is het strafste wat Mico tot nu toe al heeft meegemaakt buiten de werkuren? “Dat was niet zozeer iets wat ik zelf heb gerealiseerd, maar vooral heb meegemaakt. Vorig jaar ben ik op vakantie geweest naar Cuba. We hebben daar enorm veel bezocht. Ik kan zonder twijfel zeggen dat ik nog nooit iets straffer heb beleefd. Dat was echt ongelofelijk.”

“Voorts beleef ik veel plezier aan motorcross. Af en toe doe ik mee aan een oefenwedstrijd op het circuit in Lommel. Maar puur als hobby. Mijn strafste prestaties hou ik voor bij Yontec (lacht).”

Hoe zit het met jouw passie voor techniek?

Bij Yontec zijn we voortdurend op zoek naar straf nieuw talent dat mee het verschil helpt maken bij onze vele klanten. Voel je je helemaal aangesproken? Neem een kijkje tussen onze vacatures! Of doe de vibe-test en check meteen of je uit het juiste DNA in je hebt.

CV Uploaden