PERSBERICHT: Yontec verwelkomt Indufin binnen de familie

Yontec NV, de toonaangevende speler in Industrial Maintenance doorheen de Benelux, heeft onder begeleiding van EY, kapitaal en de nodige kennis aangetrokken door in zee te gaan met het Belgische investeringsfonds Indufin.

Yontec NV uit Hasselt telt vandaag meer dan 150 technische medewerkers die actief zijn in industrieel onderhoud, 24/7 stand-by services, technische projecten en onderhoudsmanagement. Doorheen de Benelux ondersteunen zij productiebedrijven en logistieke partijen snel, professioneel en met een specifieke aanpak in het dagelijks technisch onderhoud. Yontec NV staat bekend om zijn uitzonderlijke omgang met zijn medewerkers en gedigitaliseerde lean bedrijfsprocessen.

Ontstaan in 2006 heeft het bedrijf de afgelopen jaren een sterke organische groei gekend door middel van een doorgedreven focus op missie, visie en strategie. Dit onder leiding van Davy Jonckers en Peter Manet. Mede gesteund door een gedreven managementteam en raad van advies is Yontec op zoek gegaan naar een partner die deze sterke groei, zowel wat betreft verbreding van industriële dienstverlening alsook bijkomende geografische uitbreiding, mee wil waarmaken. Deze hebben ze gevonden in Indufin.

Indufin is een investeringsfonds dat zich richt op niet-beursgenoteerde bedrijven met een stabiele cashflow. Het fonds investeert doorgaans in bedrijven met een bewezen trackrecord en duidelijk groeipotentieel en/of een duidelijke ambitie. Ze zoeken specifiek partnerships met Belgische bedrijven waarbij de aanpak steeds op maat wordt afgestemd. Het is vooral de gemeenschappelijke visie rond waarden, mensen en strategie die zorgde voor een zeer sterke complementariteit tussen beide partijen, wat resulteerde in het nieuwe partnership.

Joris Rome en Jean-François Vryens zullen in naam van Indufin, als minderheidsaandeelhouder, actief betrokken zijn in het bestuur en fungeren als klankbord om Yontec te ondersteunen in de verdere ontwikkeling. Deze groei zal uiteraard organisch worden verdergezet.  Daarnaast omvat het strategisch plan ook heel duidelijke buy & build ambities. Het doel is een groei naar 50 miljoen euro omzet tegen eind 2027 via acquisities en organische ontwikkeling om een prominente speler te worden in het industriële landschap.

Davy Jonckers: “Mijn drijfveren zijn heel duidelijk. Namelijk een Yontec Familie bouwen die zorgt voor grote, stabiele en waarden gedreven werkgelegenheid. Hier kunnen medewerkers persoonlijk groeien en ontwikkelen doorheen hun hele carrière. Vooral binnen de geest van de voorbije jaren, vind ik het belangrijk dat binnen de Yontec Familie niemand zich meer of minder voelt dan zijn of haar collega. We mikken heel expliciet op bijkomende industriële diensten, nieuwe regio’s en nog meer arbeidsvreugde bij Yontec.”

Joris Rome: “Wij kijken er enorm naar uit om samen met Davy & Peter en de hele Yontec Familie verder te streven naar duurzame groei, met respect voor het DNA van het bedrijf. We zijn uitermate enthousiast over de toekomstige samenwerking en zien – onder het blijvende leiderschap van Davy & Peter – enorm veel mogelijkheden.”

Jean-François Vryens: “In mijn meer dan 25 jaar in private equity heb ik zelden zulke professionele, enthousiaste en consistente mensen ontmoet als Davy Jonckers, Peter Manet en hun managementteam. Al tijdens de eerste ontmoeting stelden we vast hoezeer we dezelfde waarden, bedrijfsethiek, respect voor mensen en ook een sterke visie voor de toekomst van Yontec delen. Vanaf nu zullen we samen er alles aan doen om de groep intern en extern verder te ontwikkelen. Steeds met respect voor en in het belang van alle stakeholders van de Yontec Familie.”

EY: “Vanuit EY zijn we uiteraard zeer tevreden dat wij van Davy en Peter het vertrouwen kregen om hen in deze transactie te begeleiden. Terugkijkend op het proces, is het duidelijk dat de gedeelde waarde op de intermenselijke relaties de doorslaggevende factor is geweest om deze transactie te doen slagen. Wij wensen de partijen alle succes en zijn ervan overtuigd dat we nog maar aan het begin staan van dit mooie verhaal.”

CV Uploaden