Yontec’er Veerle: “Ik voelde me al welkom nog voordat ik werd aangenomen!”

Niet alleen onze techniekers helpen onze torenhoge ambities waar te maken. Ook in onze kantoren bruist het van het straf volk. Payroll Officer Veerle (41) zorgt ervoor dat al het harde werk bij Yontec ook letterlijk wordt beloond. Een graag gezien gezicht op de werkvloer met andere woorden!

“Ik was het beu om enkel nummertjes te behandelen”

Advertenties in de krant lonen nog steeds, zo bewijst Veerle. “Ik heb jarenlang gewerkt voor grote bedrijven in de wereld van uitzendkantoren en sociaal secretariaten. Jaar na jaar voelde ik de motivatie slinken. Ik had het gevoel dat ik enkel nummers voor me zag, nooit mensen. Ik miste het sociale contact enorm.”

“Tijd om iets anders te zoeken, vond ik. Dus gaf ik me op voor loopbaanbegeleiding. Al snel werd duidelijk dat de functie van Payroll Officer echt iets voor mij was. Ik nam mezelf wel meteen voor dat ik enkel voor een bedrijf zou werken waar ik rechtstreeks iets voor andere mensen kan betekenen.”

“Niet veel later zag ik een concrete jobaanbieding van Yontec passeren in de krant. Na wat opzoekingswerk besloot ik om te gaan solliciteren. Wat me meteen opviel, was de familiale gezelligheid die er heerste. Ik kreeg van iedereen meteen een vriendelijke goeiedag, ook al had ik hen nog nooit eerder gezien.”

“Eigenlijk voelde ik me er al thuis toen ik buitenwandelde na het sollicitatiegesprek, ook al wist ik nog niet of ik was aangenomen. Toen ze me contacteerden met het goede nieuws, moest ik niet meer nadenken.”

“Meteen mee het verschil helpen maken”

“Het duurde niet lang voordat ik mee mocht werken aan een eerste groot project. Om de toewijzing van de lonen efficiënter te laten verlopen, moesten de traditionele uurbonnetjes plaats ruimen voor een digitale tijdsregistratie.”

“Het kostte veel werk om het systeem helemaal op punt te krijgen en alle cijfers te implementeren. Maar eens het zover was, kwamen de positieve reacties meteen binnen. Ik had al snel door dat je hier actief mee mag helpen aan de groei van het bedrijf. En dat je eigen voorstellen er echt toe doen.”

“Er wordt wat afgelachen… en -gezongen”

“Toch werd ook snel duidelijk dat de plezierfactor minstens even belangrijk is als het professionele luik. Op kantoor wordt er dagelijks wat afgelachen. Zeker wanneer marketingcollega Joey zijn zangrepertoire presenteert. Hij is mijn persoonlijke radio (lacht).”

“Daarnaast kijk ik enorm uit naar het volgende Yontec-evenement. Corona steekt er momenteel even een stokje voor, maar gelukkig heb ik er al een aantal mogen meemaken. Mijn favoriet? De familiebrunch. Toen ik er voor het eerst kwam met mijn familie, kende ik nog bijna niemand, maar om één of andere reden kenden ze mij wél al allemaal. Ha, gij zijt die van de lonen, zeker?! Mijn naam was dus al gemaakt (lacht).”

“Mijn mannen trekken hun plan wel”

Waar vind je Veerle voornamelijk terug buiten de kantooruren? “Op het bureau en op het thuisfront geef ik mijn uiterste best voor iedereen. Daarbuiten is het tijd voor mezelf. Mijn man en zoon zijn intussen oud en wijs genoeg om hun plan te trekken (lacht).”

“In mijn geval betekent ontspannen sporten, sporten en nog een sporten. Circuittraining, zumba, BBB en straks ook latin solo. Het lijstje begint al aardig gevuld te geraken. En af en toe iets gaan drinken met goede vrienden. Zodat we er weer helemaal tegen kunnen op maandagochtend!

Ben jij ook zo’n positieve verschilmaker?

Tussen de machines of achter het bureau, wij kunnen altijd nieuwe mensen met de Yontec-vibe gebruiken. Ben je geïnteresseerd in één van onze vacatures of wens je ons spontaan te overtuigen? Breng dan een bezoekje aan onze vacaturepagina!

CV Uploaden